Friday, August 26, 2011

Jiranku Jejaka : Ais Sudah Pecah!

Hehe..hehe kisah 2 hari.

2 hari lepas....

Ade 2 orang budak pompuan yang ntah datang dari langit mane..tibe2 mintak izin nk tumpang motor kat rumah jiran jejaka ku! Isk..pelik betul..nampak gaya macam tak kenal antara satu sama lain. Boleh pulak slumber-ayam-belanda dorang nak tumpang letak motor. Dengan alasan sebab nak pegi bazar kat seberang jalan besar depan rumah kami. Aik...kenapa dorang tak letak kat rumah yang paling hampir dengan jalan besar tu jek? Kenapa kena letak kat rumah mamat2 tu???? Kenape tak letak je kat umah kitorang? kenape tak letak je kat umah makcik sebelah..padahal anak dia ade je kat luar umah tu??? kenapa...kenapa????

Haaaa.....itu yang kite tak tawuuuu!!!! (aku rase...budak pompuan tu dah aim mamat2 tu..hahaha..prasangka di bulan mulia)

Semalam...

Akhirnya, setelah lebih setengah tahun...baru kami bersembang!!WTFunny!Oh, dengan lebih tepat bukan kami...tapi aku..hehehe ;p

Wakaka..yes, aku yang pertama dapat cakap dengan dorang..haha..buleh pulak kitorang main lawan sape dapat bercakap dengan dorang (errr...yang agak sumbung itu..;p)

Dan hadiahnye, dapat balik raye dengan senang hati..erk.;p



(sambung buat minit..babai)

Minit aje

Oh ta-bestnye..lepas sahur membuat minit meeting..grrr....uwaa..kalau tak siap kang tak balik kg la aku esok!

Chaiyok!!

Thursday, August 11, 2011

Sunday, August 7, 2011

Kad Touch & Go lagi

Tahun lepas aku ada tulis pasal kad touch n go. baca [sini]. Hehe..punyala kecohnye nak beli kad touch n go je la pun...

Cerita benarnya ialah, baru rabu lepas aku beli. Ye, setelah setahun. haha ;p dari puasa ke puasa balik. padahal duk ulang alik lebuhraya PLUS, LPT & Karak selama ni. aku beli ni sebab pikir banyak tol yang aku akan lalu raya nanti. dulu stakat penang bridge & 2 tol PLUS je. sekarang ni paling kurang pun ada 5 tol aku kena lalu. tu pun kalau aku tak masuk DUKE (tapi time raya ni confirm aku lalu DUKE).

Jadi, touch n go adalah pilihan terbaik...muahahaha...ada sape-sape nak sponsor smart tag?lalala~

Count On Me


Yeah~ untuk kesayangans daku.

Saturday, August 6, 2011

Adab Berbicara

“Sesungguhnya orang yang paling aku benci dan paling jauh dariku nanti di hari Kiamat ialah orang yang banyak omong dan berlagak dalam berbicara.” Maka dikatakan: Wahai rasuluLLAH kami telah mengetahui arti ats-tsartsarun dan mutasyaddiqun, lalu apa makna al-mutafayhiqun? Maka jawab nabi SAW: “Orang2 yang sombong.” (HR Tirmidzi dan dihasankannya)






Barangsiapa yang beriman pada ALLAH dan hari akhir maka HENDAKLAH BERKATA BAIK atau LEBIH BAIK DIAM.” (HR Bukhari Muslim)

Thursday, August 4, 2011

TRUST

harini agak frust. masuk ofis terus dihidang dengan cerita buruk orang lain. bulan puasa ok. please la manusia...

gerak untuk outstation, tertahu pulak kepercayaan aku pada seorang kawan telah dirobek. fine, aku anggap ko tak sengaja walaupun aku tau ini bukan kali pertama. tak tahu sama ada memang kau tak telus..atau kau terlalu naif. ini gurauan yang tak lawak langsung kawan.

tapi, Alhamdulillah. ada kawan-kawan yang memang baik yang masih berdiri di belakang. thanks. sangat-sangat menghargainya.









and the rest dah jadi history.

Tuesday, August 2, 2011

Mandat

Aku tasuke orang sibuk-sibuk mau tau hal periperibadibodi aku. Kecuali manusia-manusia bertuah yang mendapat mandat-dari-langit-ke-7 yang diberi oleh Tan Sri Dr. Munirah Taris. Sekian.







Eh. lagi...eh kau...jangan la nak buat macam kau tu tahu semua benda pasal aku. menyampah i!


Ini tanda KEME sedang marah.teettttt!


zzZzzZz..

Tiada Tajuk

Gambar Hiasan
(antara gambar kesukaan)




Tiap derap adalah berbeza.
Walau dilihat sama.

Tiap hati adalah berbeza
Walau warnanya sama.

Tiap manusia adalah berbeza.
Walau dia bijak. walau dia gila.

Kerana manusia dilahirkan berbeza.
Kerana manusia itu adalah istimewa.

Monday, August 1, 2011

A Doctor In The House : Tun Dr. M

Harus menyambung kembali bacaan. Sudah lama ditinggalkan :)

Housemates

 Dua hari sebelum berpuasa sempat berclubbing dengan housemates ;p rasenya dah lebih sebulan kitorang tak buat aktiviti bersama masa hujung minggu. tiap-tiap minggu mesti tak cukup korum. ade je sorang yang takde. keja la...kursus la...balik kampung la...outstation la...kali ni walopon sorang tu nak balik kampung, tapi, kitorang pancing dia ajak gi Bukit Gambang Waterpark...hehehe....pas berclubbing baru si dia balik kampung ;p

ehe...oleh kerana masing-masing tak penah jejak pun kat bumi bukit gambang waterpark tu...haruslah kitorang ni macam orang sesat je kan...LoL ;p

Setelah salin baju dan simpan barang dalam loker, kitorang pun ape lagi, usha line la...gi usha nak maen ape dulu...setelah habis tawaf..dapat disimpulkan bahawa...takde satu pun game yang tak payah guna PELAMPUNG!! Jadi, dari asalnya tak nak sewa pelampung..hehe...kena balik menapak ke tempat sewa pelampung plak. hihi ;p

Ok, setelah cuba semua game....errr...kecuali yang slide gune tikar ajaib tu (macam seramm je..eee- ntah ape nama game tu), akhirnya kitorang tawaf Glacier River sebanyak 4 kali..hehehe...5 kali termasuk masa kali pertama sebelum kitorang tawaf game yang lain tadinya.



~ US ~

1 Ramadhan

Salam Ramadhan wahai umat Muhammad sekalian ;)

Syukur masih bernafas kita.

Setiap kali Ramdhan aku akan buat trivia..eheh..trivia ramadhan kehidupan selepas tidak lagi menjadi pelajar. Tahun lepas aku tulis ini.

sambung dari entry itu.....

2011
setelah 2 tahun berpuasa di bumi Penang, akhirnya aku kembali ke PAHANG!

pi mai pi mai tang tu jugeee....;p

Kali ini pekerjaan pun bertukar sudeyy...

Alhamdulillah. Hidup semakin teratur ;)