Tuesday, May 31, 2011

Penghibur Hati

Hahaha...jalan-jalan di fesbuk si dia yang sengal ini...terbaca pulak status di atas..yang aku terlepas pandang dulu. Tarikh 17 Disember 2010. Masa itu adalah hari-hari terakhir aku di Penang ;) Tengah kelam kelibut mengemas dan menguruskan itu ini, persediaan untuk melarikan diri dari Penang ;p

Great Weekend With Great Friends

Kami dan Pengantin








;)
(tak berapa nampak plak rambut nabil yang sedikit panjang...kihkihkih)
:: Nilai-Sepang ::

Sunday, May 22, 2011

Apa Yang Membahagiakan

Apakah yang membahagiakan bagi seorang manusia?

Apa ukurannya?

Adakah dengan bergelak ketawa sepanjang hari?

Adakah dengan tanpa perlu berfikir mengeluarkan duit untuk membeli barang-barang kesukaan?

Adakah dengan senyum simpul setiap masa?

Adakah dengan ketenangan dalam setiap hal?

Apa?Apa?Apaa??



Heh..tolong jawab!pleaseeeee.....

Corntoz

Heheh..suka betul aku dengan iklan corntoz tu. Hehehe


Hahaha..tak penah fail untuk gelak...;)

Friday, May 20, 2011

Akhirnya..bertemu Adam kembali

 *nak gak buat macam Cinoi..hihi*


Semalam, berjaya jugak menengok Adam pada hari pertama tayangan...hihi...disebabkan eksaited sanggup tengok pukul 10.10 malam sebab pukul 8.10 malam dah tak boleh booking ;) Paling legend...booking pun guna akaun Siti Rahimah Rosseli..hahah ;p

Dalam ke-eksaited-an nak gi nengok tu..siap terlepas jalan masuk ke Megamall lagi..pastu slumber-cicak jek langgar lampu merah sambil 3 manusia di dalam kereta itu menjerit senada dengan penuh redha. psssst..bukan aku yang drive..;p

Ok ok ok...jooommm kita review ini pelemm!

1. Filem ni buat aku berfikir lama...lama sangat..even masa aku menulis ni..aku masih berfikir.
2. Best. Sangat best ok..eh, bagi aku la.
3. Scene dia sangat laju. Tak sempat nak feeling lebih-lebih. tapi aku suka...kalau tak, mesti aku ter-nanges nanti...hehe..;p Tapi, kalau tengok sorang-sorang ada potensi nak kuor ayo mate gak..;p
4. Jalan cerita unexpected! I likee....;) Penat je berteka teki....lain pulak jadinya.
5. Sangat cintaaanyaa Nur Amina pada Adam..huhu
6. Sila tonton.
7. Oh lupa..Mia Sara..macam biasa, sangat comel. Ilyas pun sangat comel. 

Eh, macam bukan review jek..hahaha



Moral of the story ;
Hidup ni kita tak boleh berputus asa. Bukan hak kita menentukan hidup mati. Siapa kita untuk menghalang kuasa Allah. Kun fayakun. Even saat kita merasakan ajal itu terlalu hampir...kita masih lagi diberikan peluang.

Sunday, May 15, 2011