Tuesday, September 15, 2009

macam-macam


Ahad (13Sept2009)
Aku, Ema & Mas bertungkus lumus menyiapkan tender. Tender yang sangat sengal lagi menyusahkan, ok!
Tender itu perlu di hantar sebelum pukul 12tghri 14 Sept 2009 yakni hari Isnin.
Aku start tolong Ema dalam kul 3.30 ptg camtu..Ema dah start wat dalam kul 1 lebih..
Daku pikirkan..tender itu seperti tender-tender developer lain yang biasa aku wat masa kat Kuantan dulu..jadi, bila Ema kol cakap takut nak wat tender tu..aku leh lagi cakap..."takpe-takpe..ko relax je..wat perlahan-perlahan..mesti leh siap punye.."
Dan setelah aku tengok dengan mata kepala & cermin mata aku sendirik..aku memang rasa nak hanginnn jek..rasa cam nak belasah QS consultant tu pun ada..hak3~~
Ema yang selama ni biasa wat claim jek memanglar kelam kabut habis...jadi, aku pun terpaksa ar pura-pura cool je..sambil memberikan kata-kata semangat yang sangat lar positifnya..wakaka~~ sib bek lar aku ada lar pengalaman sikit-sikit isi tender ni dulu...
Bos aku pun pikir tender tu tender biasa jek..pastu dia pun terkejut plus sama-sama kelam kabut bila tengok tender tu memang lar F&**^&!!?+##!!...Kut ye pun nak kasik tender yang camtu...jangan ar kasik tempoh tutup tender seminggu je dari tarikh beli.
Jadi, berkampung lar kami berempat (Aku, Ema, Mas & Bos) plus Abg Sham (ntah apa motif Abg Sham ni lepak opis..main internet je die!!) sampai ke pagi (Isnin).
Tapi, dalam sibuk-sibuk wat tender tu...sempat gak gi berbuka dengan Nabil, Lee & Reza (datang khas dari Kulim =P)..dan menyinggah jap kat flea market autocity...Sabau jela..sungguh-sungguh Nabil & Lee datang opis..ingatkan main-main jek haha..
Pastu cepat-cepat balik opis..nasib baik, bos pun tak sampai lagi..hihi
Oleh kerana pagi Isnin tu aku ada kerja konkrit kat site, aku tinggalkan Ema pada pukul 9.30 pagi (Isnin). Kami langsung adalah tidak tidur! Jadi, aku drive balik pun macam zombi kampung pisang jek..dengan mata yang berair-air..wakaka..sangat sadis duh! Sudahlar tak tidur..tak tidur itu pulak adalah kerana mengira & mengecheck drawing..boleh bayang tak betapa tingtong nye kepala masa tuh..?!!
Aku anto Mas pi site sekejap pastu aku balik terus. Hajat di hati, balik umah nak tido..tapi lagi sakit kepala ade ar..adeh..orang atas sibuk drill ape ntah..rasa cam kepala aku pun kena drill skali hahaha..berlobang kepalo den!
Petang sikit, datang site balik..amik Mas (kesian dia..dengan tak mandinye..kena jaga konkrit sampai abis).
Kuang3~~ dah lame giler aku tak wat perangai stay-up 24hrs ni..kat U selalu ar wat keje tak tido neh..tu pun bukan sebab stadi..tapi, menggodeh photoshop wakakak =P
**tender itu hanya siap pada pukul 6pm ok!(Mula-mula bos pi mintak permission kat penjual tender untuk hantar lewat) Dan yang beshnye, tender tu tak dihantar pun...lol...kesian Ema..pukul 6pm bru balik umah..dan pengsan terussss...arini Ema & Mas, pakat tak datang keje..hahaha..
**2 kali bos aku belikan aku ayo nescafe..taknak kasi aku tido ar tuh..aku mintak sekali jek..die pi beli sampai 2 kali!
**sahur pun dengan nasi kandaQ!wakaka...

Saturday, September 12, 2009

-non-null-


Pada seorang teman..aku katakan..aku harap untuk jumpa dia dan kawan-kawan lain masa hari raya nanti. Rasa cam teringin sangat je nak jumpa dorang.

Perasaannye macam..mm..macam ape ek? hi hi hiii...semenjak wat mini gathering Batch 17 SERATAS ari tu..rasa cam nak wat gathering dengan kawan-kawan aku yang kat sekolah sebelum aku masuk SERATAS dulu...

Dulu..takde lar rasa cam nak jumpa dorang neh..cuma...dis lately..rasa cam tak patut je kalau tak jumpa...haha..aku bukan ape..aku selalu pikir yang dorang tu dah tak kenal aku..sebab masa Form 4 kan aku kuar sekolah tu pi SERATAS...lagipun dulu aku sangat tembam..sekarang kurus sikit hak3~~ [silalar gelak..haha..acah je..dulu & sekarang same je =P].

Haa..berbalik kepada dia di atas itu..hehe..aku bukan penah bercakap pun dengan dia masa kat kelas (sama kelas pun masa Form 1 je)..eh, jap..betul ke tak penah bercakap??? Err..ade kut bercakap..time aku tolong Azura Si Ceti tu kutip yuran kelas..muahaha..=P

Kitorang cuma berkomunikasi pun setelah aku masuk SERATAS..itupun sekali dua je kot. On and off. Dan bertemu kembali (di alam maya..ceeewah) masa aku dah keje kat Kuantan dulu.

Dah bertunang pun budak tu..haha..aku je tatau...semua orang dah tau..adehh..memang ketinggalan lar aku ni kalau bab hal-hal kawan-kawan dari sekolah tu...ishhh...tak patut betul...


('',) maaf lar kengkawan...selamat hari raya..maaf zahir & batin ..




~kenangantandaukhuwah~

Friday, September 11, 2009

hadapi dengan senyuman

Layan lagu Hadapi Dengan Senyuman~ Dewa sambil tengok gambo-gambo lame..memang masyukk...huhu

[raya datang lagi]

Aish..keme lase tak sabor nak balik laye..hee..kalau tahun lepas, tak sabor sebab tak penah balik umah lagi masa tu..tapi, tahun ni tak sabor sebab...err...sebab ape ntah..sebab nak raye lar kot..haha..

Nampaknye..memang kakak keme, cik intan tuh kene wat biskut raye sorang-sorang lar tahun ni..ekeke..udahnye dia balik ari jumaat. Keme balik ari sabtu..hihi

"Tak syok ar wat kuih sorang-sorang" kakakku bersuara melalui YM!
"Nape??" Keme pule bertanye..
"Sebab tak buleh nak marah-marah..."
HOH??
"Yela..ko kan malassss..."

Hak3~~

Agenda Raye :
1. nak raye..haha
2. nak gi Ayu kawin
3. nak gi Kak Aja kawin
4. nak jalan-jalan dengan Aini
5. nak makan nasi impit & lemang (sebab tahun lepas tak terasa nikmatnye sebab demam)
6. nak tengok tibi (hahahaha...)


Oh ye lupa plak..kakak keme Pn. Halina dah booking keme untuk anto die balik KL! errr....

Penat Membakar Lemak

Petang semalam..rasa nak putus nafas berjalan. Daku fikirkan dekat, sebab selama hari ni naik moto & kete..semalam berjalan kaki..adehhh..sangat lar lemak berguguran.

Tapi..perbuatan berjalan ini memang memalukan..aishh..

Dan barular ku tahu..rupa-rupanya pak guard di flat itu suda mengspot kami berdua. cess..Nasib baik pak guard ni yang melayu tu..kalau yang bangla tuh..aiceh..

Haa..cakap pasal pak guard bangla tu..pak guard ni sangat glemer tau..hak3~~ Kat setiap lif (satu blok ada 3 lif setiap satu), ada aje orang tulis kutuk pak guard bangla neh..ahaha...

Tapi, aku pun takut gak tengok pak guard neh..semacam jek..muke pun ade aura-aura dotdotdot..ehehe..pak guard bangla ni lar yang paling tak bertuah skali..sebab tak pernah dapat sedekah senyuman dari aku..mokeke..

Wednesday, September 9, 2009

Gentleless [ada ka perkataan neh?ha2]

Susulan dari entry ini [klik sini].

Sampai sekarang manusia ni tak nak ngaku sape dia.

Tapi, tatau lar ni bodo ke atau tak reti nak menipu. Ha Ha Ha...

Kalau semalam dia kata dia tak kenal aku..hari ini, dia yang akan mula panggil aku "Munirah"..Lusa mungkin dia akan tanya kat aku.."Sapa nih??"

LoL~cepat betul dia hilang ingatan kan?

Mokeke...nak main yek...LaLaLaa~~

Kalau aura-aura pengecut neh aku dah dapat agak dah sape...

nak main yek...ehehe..jom play-play..


[aku memang pantang betul orang kelentong aku dengan menggunakan nama orang lain neh~macam hampesss-keladi]

Tuesday, September 8, 2009

UPSR

Hari ni anak-anak sedara aku amik UPSR...

Puteri Ainin Anisah Raja Aris Fadzilah [Kak Ngah]
Muhammad Danial Syrimi [Mamat]
Hazmi Hasnizal [Mie]

Harap-harap dorang leh wat yang terbaik lar kan..mesti tiga-tiga orang ni cam tensi je..2 orang anak sulung..mesti ar kena tunjuk contoh terbaik untuk adik-adik kan. Sorang lagi, anak no. 2..tapi mestilar mak nye harap dia dapat lebih baik dari Cik Kak Long, kalau tak lebih baik pun..sama hebatnya dengan Cik Kak Long.

Terharu jek dengar Cik Kak Long ambil cuti dari sekolah sebab nak tengok-tengokkan adik nye yang sorang tuh. Harap-harap Kak Ngah tak sia-siakan lar kesanggupan Kak Longnya amik cuti semata-mata nak tengokkan adiknya yang nak exam tuh.

Tabiklar kat Kak Long...=)

Nur Kasih

Sowie..Nur Kasih again..haha

Suke betul aku duk ulang-ulang tengok Nur Kasih ni. Nasib baik lar ada catch up tv kan..kalau tak..melopeh lar den nak nengoknyo..hihi

Pastu baca komen-komen orang kat bahagian discussion tuh. Aiseh kadang-kadang tension gak aku baca komen orang-orang neh..nama je peminat setia kunun...tapi, tak ikut pun berita-berita pasal Nur Kasih ni kat paper atau baca komen-komen terdahulu.

Salah satu yang aku tensi sekali...dah Episod 15 neh.. ada lagi yang kata Aidil nanti kawin dengan Nur...bukan sorang yang cakap..tapi berorang-orang..haha..tu kes tak bace komen orang lain lar tuh..aishhh..kalau tak bace paper pun, kan dah banyak dah pengomen yang explain kata Aidil kawin dengan Ayu Raudah (Aliya)..noktah.

NUR dengan ADAM ok?! [Adam yang ensem ('',) hik3~]

Lagi satu..ramai plak yang kata cite ni sama dengan novel Adam dan Hawa.

Aku rasa...tak sama pun. Kalau ada sama pun maybe part kat Mekah..yang lain-lain tu takde pun. Situasinya sangat lain kalau nak dibandingkan dengan novel tu. Yang sama, mungkin sebab kawin terpaksa. Itu je. Dan ayat-ayat dalam novel tu tak seindah macam cerita Nur Kasih ni hehe..lagi pun, novel tu bukan cerita yang islamik. Tu sebab aku tak paham bila ada orang cakap Nur Kasih sama gilerrr dengan Novel Adam dan Hawa. Dan mungkin kebetulan yang lagi satu, nama heronya Adam.

Susun

Sebenarnye banyak benda dalam kepala otak aku ni nak dikeluarkan dan ditertuliskan di sini. Tapi, macam berebut-rebut plak dorang nak kuar..

Nanti ar aku susun dulu...aishhh..


Heppp! Q pleaseee...susah betul kanak-kanak tak dengor kate nih..=P

Monday, September 7, 2009

Raya!

Saya Adalah Sangat Tak Sabar Nak Raya.

Kuang3~~ ntah hape-hape jek..puasa pun tak abis lagi..hek~

Tapi, raya tahun ni mesti kena pulun wat biskut time malam raya..sebab AJK biskut raya sume balik lambat..AJK biskut raya adalah kakak aku a.k.a INTAN dan aku lar (dengan malasnya).

Kakak aku balik ari sabtu..aku pun, harusnya lar balik sabtu gak..petang baru sampai..adess..mesti kami penat kan..pastu, sape plak lar yang nak gantung langsir neh???adessss! Adakah kami jugek?! Susah betul kalau cuma ada 2 orang je bujang in house ni..mokeke =P

Raya tahun lepas pusing semalaya..raya tahun ni..tatau lar plak camne..jangan aku demam lagi dah ar....hik3~