Friday, July 31, 2009

Bila kamu rasa kamu dah besar....

Bila kamu rasa kamu dah besar?

Besar ape?



Haaa..itu yang kite tak tawu..=P

ala..besar lar..maksudnya dah matang (bukan tua, ok!).

Mungkin salah satunya adalah ini. Diulang..salah satu ye!

JengJenggJeeennggg..

Kamu dan kawan kamu yang sama-sama tersengal alam mula berbincang mengenai....

mengenai ape ek?

Bukan gosip ok.

Kami mula berbincang mengenai..hahah..lawak-lawak..ish..tapi aku rasa, aku dah biasa kut cakap pasal neh (rasenyelar..) cuma dia je yang jarang-jarang dan kadang-kadang je berbincang secara serius pasal benda ni.

Memang aku tabik toinktoink ar kat orang yang telah menyebabkan kawan aku ni jadi serius membicarakan soal itu. Perghh.....(eh, ini tanda kagum..bukan marah atau ape-ape ek).

LaLaLaaa~~

Eh lupa nak citer..topik apaQah yang kami bincangkan itu?

Ahaa..fikir-fikirkan..selamat beramal..


(sape dapat jawab, dapat sekupang lime duit ekeke =P)

Gile Tangan Tak Bedung

Pertama :

Wah..baru taw..KWSP ade kiosk yang leh cucuk myKad je!hahaha..cam ATM jek..hiii....


Kedua :

Kenapa aku suka memalukan diri sendiri di depan orang ramai neh?! Huh, sib bek ade brother guard yang baik ati nak tolong aku..aiceh!

Ishh..malu-malu...
(tutup muke dengan tudun' saji)

Wednesday, July 29, 2009

Kecoh Jek

Tak paham keme..apekebendenye yang deme duk nyalak tuh.

Racis?

Ayoyo..paDiyaPPA...sape yang kome kate racis tuh? Bukan kome pun racis ke? Yang kome duk berarak-berdemo-angkat-sepanduk-buatOrangSusahNakLaluJek untuk kaum kome tu bukan racis ka?

PadiYaPpa Alagapas!!

Kome ingat tak? Kome penah ke bele kalau kaum keme yang mati? Idok kan..kome senyap jek..atenye..kaum keme yang nyokong kome pun bodo piang beno. Atenye nape kaum sendrik kome idokler nak nyokong..sanggup kome backing kaum laen dari kaum sendrik yek...

oh keme lupe..malayu kan mudah lupe..

Oh melayu..jangan ler kome menyalak tak tentu pasai..pikiyo ler leklok..jangan sebab kome berangan nak jadik YB (Yang Bengap kut), kome pejam mate jek orang laen memainkan sedare mare se-melayu se-Islam kome yek...

Tapi tu lar yek..nak kate bodo..sumenye orang keluor unibesiti..ate, ape nak buatnye..keluor unibesiti jek trus jadik obesiti..tu ler gamoknye pelik bebeno perangai deme tuh.





ape yang penting?

INGAT ASAL USUL. ye, SILA SEMAK BUKU SEJARAH.

Thursday, July 23, 2009

Masih layan

Aku masih melayan lagu Suaraku (berharap)

Eh, bukan layan..cuma lagu tu duk nyanyi-nyanyi dalam kepala otak aku..haha..dia nyanyi sendirik tau..aku tak suruh pon..=P

So..untuk menambahkan dan menyemarakkan lagi suasana itu..aku pun pasang lagu ni kat site ofis berulang-ulang kalinya..hahaha

Cian Mas..terpaksa dengar banyak kali.

Ngee~~



kadang-kadang otak jadi sangat asbestos-tak-boleh-kawal...

Wat Tu Duuu..=P

Wednesday, July 22, 2009

Apa kabarnya

Disini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpa mu
masih tanpamu...

~~kenangan berlegar-legar di ruang rongga otak~~

Bila esok hari datang lagi
ku coba tuk hadapi semua ini
meski tanpamu..oo..meski tanpamu..

~~ye, dulu memang kami selalu layan lagu ni sama-sama..but, now..sila layan sengsorang la jawabnya~~

Bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

~~gembira bukan selalu kan..kenangan itu saja yang kekal~~

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

~~tatau ar hidup dia camne ek sekarang...mengharap?gilo..itu namanya sengaja-korek-lubang-kubur-sendiri atau mungkin dah putus-fius-petala-kesepuluh~~

kalau aku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggu..oo..aku menunggu

~~aku masih di sini..dia?..memang tak lagi menjengah ke sini~~




**lagu~Suaraku (berharap) by Hijau Daun





++akuSUDAhilangKAWANitu++
++akuSUDAhilangKESERONOKANdulu++
++tapiAKUjuapenyebabnya++
++thetraumatikplayitsrole++
++gudluckkawan++

Lupa Tapi Ingat

Otak kata nak lupa..tapi hati masih dan terus nak ingat.

Jadi, siapa yang bersalah?

Salah siapa jika seseorang itu masih terbelenggu dengan kenangan?

Indah sangat ke kenangan tu..sampai payah sangat nak lupakan..

Kadang-kadang, kenangan tu takde lar indah mana pun, sengsara adalar..tapi, mungkin kenangan yang menjengah hidup kita suatu masa dulu, sangat besar ertinya kepada hidup kita. Ataupun, ia membawa tsunami kepada hidup kita (mokekeke =P - mana leh lupa peristiwa tsunami kan?!) .
.
Maka dengan itular ianya susah sesangat nak dilupakan.


wallahualam.

Seharum Bau Rinduku

Jangan cuba nak termuntah membaca tajuk entry ini.

Itu cuma tajuk novel terbaru kawan aku. Cuba lar cari kat Popular ke..MPH ke..atau mana-mana kedai buku yek..

..
.....
..........

Bila novel ni keluar??

Haaaa...itu yang kite tak tawuuuu...!

LaLaLaaa~~~




**AMARAN UNTUK KAWANKU YANG BERANGAN NAK TULIS NOVEL TUH :
aku print screen mesej pengakuan-berani-mati ko..nantikan emel tu nanti LaLALaaa~~

=P

Friday, July 17, 2009

Demo la ni..tak supo mulooo...

Arini, fes tyme nengok demostrasi jalanan..hak3~~

Depan site ni ha...


Pagi tadi dapat mesej dari Mas.


"Nanti pas masuk site, tutup balik gate tuh"


Aiiishiteru..apsal lar pulak arini nak tutup gate..selalu time malam jek tutup gate. Bila dah sampai site baru Mas citer..katanya, orang SPRM suruh kunci gate tuh sebab nanti ada orang nak buat demonstrasi. Karang dorang masuk kat site ni plak.

Ooo..aku pun terima je berita tuh. Yang terbayang dalam kepala aku..nak buat demonstrasi ala-ala buat demo bomba padamkan kebakaran tuh..haha..tak terlintas langsung pun orang nak berdemonstrasi angkat-angkat sepanduk tuh.

Pastu kitorang kuar..balik kat site..tibe-tibe ramai plak orang kat depan gate..sume pakai kaler hitam..ishh..jadi, kitorang duk dalam kete je sampai dorang berarak gi bangunan SPRM kat sebelah..dan masa tuh..aku still tak terpikir langsung pun pasal demonstrasi-angkat-sepanduk tuh..hahaha...blur giler...

Dah balik site ofis..aku buka paper..baru lar terbaca pasal kes orang jatuh bangunan kat ofis SPRM di Plaza Masalam tuh...masa tuh baru terpikir..OoOooo..rupa-rupanya pasal kes nih..ayoyo...apsal ar aku tak leh tangkap apa yang Mas cakap tadi.

Ishishishhhh....

Thursday, July 16, 2009

N-G-A-N-T-U-K

Wah sangat ngantuk saya. Sila rujuk entry sebelum ini kenapa saya mengantuk.

Kuang3~~~

Hari ni pegi keje ikut jambatan. Nak naik feri, tapi dorang tengah betulkan ramp kat tambatan pelabuhan yang kat pulau tuh. So, dorang pakai satu tambatan jek. Macam semalam, sejam lebih duk atas feri jek. Sebab feri tu berenti tengah laut (tunggu turn nak mendarat =P) Hak3~~

Bila time balik baru tau ramp dorang losakk loOorh..sebab ada tulis masa nak masuk line tuh.

Masa aku beratur nak nek feri tuh..kete aku belakang sekali...sebelah dengan pondok abang-pengawal-lalu-lintas tuh..hehe...

Abang tu duk usha jek..saya kan pemalu (hak3~~)..jadi, saya tunduk aje..hik3~~

Pastu Abang tuh tanya..."Dik, keje ukur tanah ke??"

Erk..ada muka pengukur tanah ke? ukur jalan ade ar..ekeke..tu yang selalu sesat tuh =P

HaHH??! Aku wat kerut-kerut sket..sebab tatau nak jawab ape..pastu baru tingat..mesti abang tuh nampak safety helmet kat belakang (aku baru letak je..selalu duk dalam but je..tapi ni but aku penuh).

"Tak ar..saya keje construction..wat bangunan.." Aku jawab..

Pastu, ape lagi..memacammmm lar abang tu tanya..kalau nak taw umah dia katne pun aku buleh bagitau..hak3~~sebab dia dah wat peta umah mak dia..hahaha...


erkkk..umah mak?? Ohoo..nehi-nehi...

Sulatkaba baruu..

ngee~~

Suda berwajah baru ye... malam ni terlebih rajin plak.

Uish..dah lama tak stay-up sampai waktu gini. Hehe..=P

Tuesday, July 14, 2009

Berobahlah

BerObahlah....
(seruan Pertubuhan Munirah Sedunia =P)

Kenapa perlu kita berubah?

Ada apa dengan perubahan??

Berubah....

Mungkin jadi lebih baik...atau menjadi yang lagi adooo...

Yang mana atau bagaimana suatu perubahan itu terjadi...

KITA yang memilih. Siapa KITA? Pastinya bukan mereka. Bukan kamu.
Tapi KITA adalah diri sendiri.








::selamat beramal::

BilaRinduDatangBertandang...

Ahkakakakakakaaa...=P


Macam tajuk nobela telenobela jek!


Takde ape pun nak nulis..cuma ngantuk..jadi nulis ler (erk..cam tak logik jek alasan..LaLaLaaa~~)


Aku baru abis repeat drama Nur Kasih Episod 7 tadi ngee~~ (sowie..asyik-asyik Nur Kasih jek =P)


Haa..mari kita selesaikan teka-teki sikit..pasal Nur Kasih ni lar.



Soalan :

Kenapa masa Nur tu ingat Aidil yang meminang dia, dia pi jumpa Aidil suruh batalkan...tapi bila dia tahu pinangan tu untuk Adam..dia pi jumpa Adam..bukan untuk batalkan..tapi, dia tanya..apa yang Adam mahukan dari seorang isteri?




Jawapannya (hehe..aku tanya, pastu jawab sendirik =P) :

Sebab..Nur memang suka Adam dari kecik...sampaikan, dia pun bercita-cita nak jadi arkitek macam Adam.


Scene bukti (??) Nur suka Adam :

1. Nur usha Adam masa balik sekolah (Adam kat public phone)

2. Nur usha Adam masa lalu depan kelas Adam

3. Dalam sketch book Nur..ada tulis 'Nur love Adam'

4. Nur pi kutip sketching Adam yang Adam dah buang..kat pokok tengah bendang tempat lepak Adam tuh.



Ogak-ogaknye lar kan...nanti Nur dengan sape ek? Adam ka Aidil?



Haaa...itu yang kite tak tawuuuuu.....=)

Sunday, July 12, 2009

Cadangan Pleasee...

Anda seorang jurutera awam? Atau pakar geoteknik? Atau pakar segala pakar yang ada kat muka bumi nih? Sila bagi cadangan ye...

Situasi :
Keperluan untuk mengekalkan bangunan warisan yang hanya lebih kurang 3 meter sahaja jaraknya dari bangunan 22 tingkat yang akan dibina.

Bangunan 22 tingkat tersebut menggunakan kaedah piling secara Jack-In. 77% pile telah siap ditanam. Hanya sebaris pile yang paling hampir dengan bangunan warisn je yang belum ditanam.

Struktur tanah :
Clay
Sand
(hanya 50 meter dari pantai)

TETAPI...

Bangunan warisan tersebut kini telah retah menunggu belah (erkk).

Jadi, sebagai seorang cendawan..eh..cendikiawan..apakah penyelesaian untuk masalah ini? Bak kata Atok, tarik benang dalam tepung...tepung tak selerak, benang tak putus (eh, betul ke gini...?apa-apa jela). Maknanya..bangunan warisan dikekalkan, bangunan yang akan dibina pun dapat diteruskan (bukan dapat lagi nih..mesti kena dibina dah ni).

Antara pilihan-pilihan penyelesaian :
1. Letak sheet pile keliling bangunan.
2. Pre-bored piling (bored sikit, pastu jack-in cam biasa)
3. Bored pile
4. Guna kaedah underpinning untuk bangunan warisan
5. Kecilkan saiz pile sediada




**sebenarnya dah ada pakar yang akan membuat keputusan..tetapi, aku cuma nak meluaskan pandangan jek.. (erk..meluaskan pandangan ke??? meluaskan pengetahuan kot =P)

Nur Kasih~~

video

ngee~~Promote lagik..Moh ler kome nengok citer nih..besh OoOoo...

ish..tatau ar camne nak describe perasaan bile nengok citer nih..touching...ish..ishhhhh

dannn..tibe-tibe je nampak Fizz cam ensem plak(dalam citer ni lar)...=P

******

Satu unsur positif yang Kabir & Mira try nak sampaikan dalam cerita ni..

Beragama tak menghalang untuk kita aktif...bersukan...atau untuk bercita-cita tinggi untuk menjadi seorang profesional.

Penulis skrip & Pengarah cuba untuk menghapuskan stigma bahawa orang beragama, harusnya duduk di masjid sahaja..mengadap buku ilmiah dan berjubah 24/7...

Drama ni menunjukkan suatu sisi lain. Tak klise. Dengan sinematografi & kerja kamera yang SUPERB dan jugak dialog yang menyentap kalbu & sangat berhikmah...drama ini bakal (memang sudah pun) melekat kat minda & hati aku.

____________________________

tapi..kalau heroin dia (Tiz~dulu ingatkan Tiz memang bertudung sebab dalam Sunsilk Impian pun dia pakai tudung) betul-betul pakai tudung kan lagi bagus kan?kan??

cam Heliza dalam Syurga Cinta or Wardina...mesti lagi menarik...

Barulah contoh melalui tauladan dapat terlaksana =)

wallahualam.

Tuesday, July 7, 2009

Bila orang tak faham bahasa....

Bila orang tak faham bahasa..rasa cam nak hantuk-hantuk je kepala...jangan hantuk kepala kite..hantuk la kepala orang tuh =P

Bila orang tak faham bahasa..tak buleh terima kenyataan...ape kate kite campak je orang tuh dalam laut..nak?nak??


Kawanku...
Susah kan kalau kemarau melanda...orang lain pun diajaknye kemarau jugek miong3~~ =P
Padahal kite gembire jek dengan kadang-kadang hujan, kadang-kadang panas kat sini.

Say Tak Nak!
ekeke..ingat ini iklan rokok ka???!

Monday, July 6, 2009

TolongArDoaYangBaekBaek

Hari ni sebanyak 3 kali aku di katakan ini :

Ko ni sakit ar...

Ko ni tak betul lar...

EEEE..ko ni memang betul-betul sakit!!

Dalam masa tak sampai sejam..ini lar pencapaian terbaek aku..tahniah3~~

Pastu kali ke-4 dia cakap gini plak...

EEE..geramnye aku dengaan ko nih! Rase cam nak tumbuuuk jek!

Adeke muke aku ni nak ditumbuknye..ish3~~ kejaaaammm.....

Kawan aku cakap camtu sebab aku cakap apa yang aku suka cakap...atau lebih tepat berangan membawa ke surga wakaka...ee..susah tul berangan dengan orang yang tak paham neh. Cakap separa luar alam sket dah nak pelik. Kan besh kalau ada Intan, Cha, Ayul..leh merapu meraban sesuki ati..huhu..wuishh windu-windu..'( mari nyanyi...winduuuuuuuuuUuu..winduuu sewindu windunyeeeeeee OooOOoo...

Minggu lepas..aku nyaris kena penampar dengan kawan aku gak..tapi tak buleh..sebab die jauh akakaka...nasib baik aku sakat dia dalam tepon jek..selamat3~~

Katanya.."kalau la ko ni ada kat depan mata aku..memang aku tampar-tampar muke ko taw!"

LaLaLaaa~~~ sape suh tepon time suis otak aku terpele'ot..ekeke =P

Tapi arini memang kepala sedikit terrrpele'ot. 3/4 masa kerja di dalam kete dan ofis orang lain jek.

Pagi-pagi lagi dah teraniaya sebab kena paksa pegi meeting ntahapentah tuh. Dah ar lambat, salah masuk bangunan..dah jumpa bangunan tu pulak..salah floor plak! Dah ar kasik surat salah kasik tau floor. Bangunan plak pelik semacam..adeke satu floor leh dipecahkan kepada 2 side ?! nak pegi side yang satu lagi kena turun bawah balik..and naik lif di side yang lagi satu. Sampai aku & Mas wat ektibiti menekan button setiap floor dan jenguk ke setiap floor..ahaha..

Pastu, pakcik yang duk kat meja pertanyaan pon tatau kat mana tempat yang kitorang nak tuju tuh..hailaaa..baru kije ke pakcik?! Sib bek ade staf yang baek ati tuh..ngee~~

Masuk meeting dah separuh jalan..tu diaaa..orang len sume tua-tua..ekeke =P Dannnnn...ada plak sesi setiap wakil company kena bentang progress...mak aiii..memang teraniaya gile aku nih!

Tiba turn aku..aku wat slumber kodok je la...berterabur abis kelentong..padahal aku tatau pape pun pasal yang dorang bincang tuh..ahaha..sebab sepatutnye orang len yang kena pegi..aku memang bidan terjun jek pagi tuh.

Weh, ko takut tak? Ko takut tak masa cakap tadi??? Haha..Mas soal aku pas abis aku kelentong.

Takut wehhh..tapi belasah jek!Hahaha....

Petang plak berkejar ke ofis QS..pastu ke JKR plak..totTeTtotTeT..pukul 4 lebih baru balik site ofis...huhu..kena send email plak kat orang itu..orang ini..tapiiiii....semuanya failed!

Oleh kerana kebengangan...aku pun dengan kuasa vetonye..

Moh balikkkk sekarangggg!

LaLaLaa~~suke ati aku larrr =P

Sunday, July 5, 2009

Per-Is-Tiwa

Uyuhh..apa jadi kat Pintaro nih? Mmm..diz lately, memang la dia suke sangat majuk-masyam-cayang dengan aku. SabauUUuu je la. Semalam, sebelum pegi keje, aku usha tayar belakang sebelah kiri..lembik overdose semacam jek..

Uishh..takpe-takpe...moh pi pam dolu..

Aiceh..tengok jam dah kul 8.30pg..arini aku kena amik Mas sebab semalam dia tumpang aku. Motor dia tinggal kat site office. Apalagas, aku pun mendrive pi stesen minyak kegemaran aku kat Telok Ayo Tawo tuh..

Iyahhh..eik..apsal angin tak masuk langsung pon? Iniii siriusssss (wonderpet..wonderpet....!)..Untuk menyakinkan tuduhan bahawasanya pam tu yang tak betol, makanya, aku pun pura-pura pam tayar sebelah lagi. Aikkkk..masuk jek angin. Takpe..takpe..cool bebeh...try lagi..iyahhhhh..tak masyuk juge hanginnye...aishh..ini aku yang nak hanginnn nih.

Ini telah membuktikan bahawasanya...tuduhan ke atas pam itu tidak berasas langsung! Tayar aku yang bermasalah nih!

Huh, aku pun drive slow-slow..sambil mata tengok kiri kanan, kut-kut ada kedai tayar yang dah buka pepagi ni. Fuhh..sib bek ada...Sorang apek pun datang menghulurkan bantuan..dan menanggalkan tayar ku dari badanku..eh, badan keteku.

Amoi, ini tayar mau ganti baru lorh..bunga sudah takdak!sudah tampal pon angin kuar jugak lorhhh....

Ayoyo dey padiyappa..tahukah kau wahai tayar bahawasanya aku ni keringggg? Bukan badan aku kering..tapi poket aku keringgggggg.....Sabauuuu je la!

Pastu apek tu try cari tayar second hand, sebab aku kata aku takde luitt....huhu..tapi bocor gak!!

Dengan muke kesiannye, aku dapat gak tayar baru dengan harga yang sangat murah...sebab aku tunjuk luit sejemput je yang ade kat dalam beg duit kat apek tu hahahaha...=P

Sebenarnye, aku dah pasan tayar tu semacam jek masa tengah makan capati malam sebelum tuh (huh,ada peristiwa gak masa nak gi makan capati neh~). Kebetulan parking berdepan dengan meja makan kitorang. Aku pun masa tu compare kondisi tayar aku dengan tayar orang lain yang ada kat sebelah-sebelah tuh..memang pelik sikit. Tu yang pagi-pagi tu aku usha tayar tuh.

Pada siang hari sebelum makan capati itu pulak...ada gak kete ni wat perangai..ngeee~~~actually, bukan kete..aku yang wat perangaiiii....apekehalnye aku kuar kete tak bawakkkk kunci! Dannn...siap pi kunci pintu dari dalam lagi. Masa tuh aku nak pi check luit kat bank..balik-balik kat kete..alangkah tergamannye daku..melihatkan si kunci bertakhta bersemadi serta bersemayam elok jek di tempatnya! Ngee..aku pandang keliling...sape lar nak jadi mangsa aku neh. Oyeayea..ade 2 orang abang jual buah tengah bergurau senda..ohohoh..gembira bang!Meh saya kasik kuiz menguji minda pepagi ni.

"Bang..."

"Iye, dik..nak beli buah ape?"

Aku Geleng. Sengih.

"Ade pembaris bang?"

Erk..abang tu wat muke pelik..ahahaha..mesti die ingat aku giler..mintak pembaris kat kedai buah!

"kenape?nak buat ape?"

"Hehe..kete terkunci. Kunci tinggal kat dalam.."

"OoO..kalau guna dawai buleh? Nanti abang pi cari dawai....eh, kalau guna pembaris..adik tau ke nak wat camne??"

"Tau.." Muka konfiden gile. Padahal tak penah try pon..tengok orang wat penah ar..ekeke..aku kan ade pengalaman dengan kete terkunci..hak3~~ kete Ayul & Awal dulu...

Dah jumpa dawai..abang yang sorang lagi pi ar jolok-jolok pintu kete tuh. Abang yang lagi sorang dah lesap..pi mana ntah. Tak berjaye juge. Tiba-tiba abang yang lagi sorang datang dengan membawa alat seperti pembaris...tetapi..bukan pembaris..ianya panjang tetapi ada pemegang..haaa..kalau pandai, apaQah benda itu?hak3~~ aku pun tak tawuu name benda tuh..

Abang tu hulur kat aku benda tuh..suh aku wat. Aku pun jolok ar..sekali je trus bukak..hahaha..yiiiihaaa..aku pun kagum pada diri sendiri...Abang tu ternganga..

"eh,eh camne nak buat tuh? Ajar abang!"

Hahaha..tak tahan aku nak gelak..beria-ia abang berdua tuh. pastu adeke dia kate aku penah curik kete..aiceh, tuduhan berat tuh bang!wakakak....saye suci murni (bukan norestri) bang!
_______________________
Hah..berbalik kepada Peristiwa-Sebelum-Makan-Capati tuh.

Malanglar seorang manusia ini kerana telah membuatkan darah aku naik sehingga ke otak. Tak tau ar berapa tingginya oktaf volume aku masa tuh. Dann..sehingga terkeluar ayat ini dalam senafas..

"........(ada ayat lain sebelum ini atau lebih dikenali sebagai membebel)....ko keluar dari kete aku sekaranggggggg!" Bisu terus dia. Tu lar..sape suh ko tuduh aku sesuka-suki-ati-atok-nenek ko jek...Tuduhan serius tuh sebagai seorang gadis-melayu-yang-sopan ini (hahaha...pulunnnn..=P). Kan bisu trus...dah selalu tengok aku gelak-gelak je kang? Sekarang, tengok ar aku tembak M15.

Nasib baek ar time tu tengah berenti tepi jalan sebab tunggu my bos & my admin. Cis..kalau tak, memang ar aku campak ko kuar tingkap (ayoyo..aura penjenayah kuar lagi..ahaha=P).



Ini gambo siang tadi. Before pi ofis & mencari makanan..aiyak..ari ahad pon pi ofis ka? Tau ar ofis dengan umah sekangkang gagak jek..ekekee..aku bukan pi keje la...dun wori be hepi..aku pi curik file jek..hak3~~








**aku rase..mm..kete aku duk majuk semedang tuh sebab die dah lame tak mandi kut..dah lame tak kene belai dengan tangan ku yang mulus neh..wakakak..adushhh..miong!

Thursday, July 2, 2009

Jitra-Kodiang-Changlun-Sg.Petani

Cik Bukan Sesiapa

Enche Mastermind a.k.a Hasnol Hassan
(tak penah jumpe durian ar tuh =P)

Enche-enche..dari kiri...Fadhil, Senoi, Fais, K, AniQ & Dik Hakim

Ahli yang diperangkap oleh Mastermind
(Cik Tuan Rumah di tengah~Awatif)

Ahli terkejut tengok rambutan =P


::Kedah~280609::

WARISANretakmenantiBELAH


AHHaaa..Tak Tawuuu...




Hari isnin dan hari ini seperti kembali ke alam universiti rasanye..

Kenapa??!

Haaaa...itu yang kite tak tawuuu...hak3~~

SObabnye..

Aku terase seperti sedang menghandle program jak!

Kisahnye begini..

Hari Isnin

Memanda menteri telah membawa perkhabaran bahawasanya Puan KPP JKR KL bakal turun ke tapak pembinaan beta (erk..beta?suke ati keme ar =P)..

Perkhabaran pertama..siapkan repot segala-bagai plus slide show taw..nak meeting neh! meeting pagi...

Perkhabaran kedua..weh, meeting petang ar..pukul tiga..

Perkhabaran ketiga..pukul 4 lar!

Cett..mana satu neh wehhhh!

Seperti yang dijanjikan dengan memanda menteri dan panglima bintang tiga, beta akan mencemar duli bersama mereka untuk menyusun dan membinding repot memandangkan repot telah terbahagi dua..sebahagian ada di ofis dan sebahagian ada di site ofis yakni istana beta =P

Panglima Bintang Tiga..di mana kamu?kata mau binding ini repot?!

Hamba on the way tuanku! (ketika itu pukul 10 ye rakyat sekalian)

Beta pun menunggu...tunggu...tunggu..menunggu..dan terus jadi penunggu...

Pukul 3 baru Panglima dan memanda menteri sampai!

Ai..baru sampai ke?...ingatkan sesat tadi..beta pun menegur beramah-mesra dengan mereka.

Uishhh..tu diaaa...dia punya perli nooo...Panglima membalas.

Tanpa membuang masa dan waktu yang begitu emas..kami sepantas kilat menghias bilik meeting, menepek sana-sana sini di dinding bilik meeting, membinding repot, membalut-cantikkan meja meeting dan membeli kudap-kudapan untuk meeting serta mengangkut kerusi-kerusan (dalam masa sejam ye semua ini dilakukan wahai rakyat sekalian).

Dan tahukah anda bahawasanya, repot yang kami telah pun memprint sebelum ini di ofis, telah ditinggalkan oleh memanda menteri di ofis!!!grrrr....makanya, dengan bakat semula jadi yang ada dalam diri beta ini, makanya beta pun buat lar lagi sekali..tapi ini version express punye =P

Pukul 4....

JengJengJeng...kehadiran orang pertama..cam biasa.. Enche TA lar (aiyoh..beta lupa lagi nak emel repot kat dia neh...haha) pastu..JengJengJenggggg...semua orang lar...KECUALI...Puan KPP ye.

Di manakah Puan KPP??

Haaa...itu yang kite tak tawuuuuuu....=P

Puan KPP mempunyai jadual lawatan yang padat rupanya.

Pukul 5...JengJengJengg...Puan KPP?yiilekk..tadee...

Pukul 5 lebih-lebih skit nak ke pukul 6..JengJengJenggggg...YeaYeaYea..Puan KPP dah sampai!

TipTapTipTap..Puan KPP pun balik..tak sampai sejam ar dia datang lawat...

Hari ini..

Aktiviti beta adalah menggantung backdrop..wakakak..

Bukan nak wat backdrop pentas untuk Mawi nyanyi cam masa Pesta Konvo tuh..cuma backdrop kat bilik meeting jak!hihihiii

Besok, akan meneruskan lagi aktiviti menghias bilik meeting..

ee..tak paham beta..ape kesss yang EnChe TuTtuTT tu beria nak bilik meeting cantek-cantek dan besaQ-besaQ..ingat ini projek 50million ka? adoyai..mau tido dalam bilik ni gamaknyee..bukan permanent pon bilik neh..

Ape-ape ajeler..asal bahagiaaaaa...






Lenggang Lenggang Kangkung..Kangkung Di tepi Sawah..hoHOhOO..mari karOOk!