Monday, June 29, 2009

Hujung minggu yang umphh!

makan atas daun pisang tuh..eheh!

Fais bakar ikan dengan tak confidentnye...cacat sume ikan..

sesi melenyapkan durian dari muka bumi ini hohoo =P





Lokasi : Kebun durian Paksu Atip, Kodiang, Kedah.
Line-up : Senoi, Fais, AniQ, K, Fadhil, Kak Yong, Kak Yati, Awek Fadhil (Zara?)
Line-up tambahan : Mak Senoi + Hakim Si Comel
Ikut plan..pukul 9a.m dah nak gerak pi Kodiang..umah Awatif (Atip). Tapi, disebabkan aku terperangkap di dalam jem nenas berperisa coklat yang teruk (10km jem semata-mata nak bayo tol jek!), makanya..pukul sepuluh baru gerak. Tempat pertemuan adalah di rumah AniQ di Jitra.
Pegi 2 buah kete jek. Kete Kak Yati + Kete Fais. Kete aku..aku sadaikan kat umah AniQ. Sampai umah Atip, bese ar..sesi sembang-sembang plus kutuk mengutuk plus plus cakap-cakap belakang =P.
Setelah segala kelengkapan untuk berperang dengan durian mencukupi..kami meneruskan perjalanan ke kebun Paksu Atip. Makanya..bermulalah sesi perkelahan yang besh itu..ehehe..=P Pas sume dah tegak (sebab kenyang yang amat-amat) Paksu ajak pi naik bukit la pulakkk...kutip manggis plak..semangat Paksu panjat untuk kitorang neh =)..mekaceh Paksu!
Macam-macam perangai kuar..dah lame tak bergila-gilaan begitu =)
Habis berkelah..kami berpecah..satu kereta pi umah Kak Yati..satu lagi pi Changlun (Kolej Matrikulasi Kedah)...nak lawat adik Fais. Destinasi aku bersama-sama rombangan ke Changlun..ngee~~ Sib bek telepon AniQ canggih..ade GPS, kalau tak, dah sesat larat dah...kuang3~~
Pastu, balik umah AniQ plak..amik kete then gerak ke umah Kak Yati plak di Sg. Petani. Sampai je, terus makannnn.. hehe..kemudian, Aku, Fais, K, Fadhil & Awek gerak balik dulu.
Oh ye..kenapa ye mereka tiba-tiba ada di sini???
Haaa..itu yang kite tak tawuuuu...=P
SebenaQnye..Enche Senoi yang ada kursus tutTUTtuT di sini. Tetapi, oleh kerana Senoi ini kesayangan ramai (hak3~~eee..geli) makanya...ramai lak yang jadi supporter dieee..
Bak kate Mak Senoi..yang kursusnye sorang jek..tapi, yang tukang ikut ramai plak =P
(adakah itu maknanya sume orang sayang Senoi???!aiyooh!)
______________________
gambo memang 3 ketul tu jek..maklumlar henpon aku tak canggih sangat nak tangkap banyak-banyak gambo hehe..tunggu ahli rombongan upload nanti, buleh ar aku curik =P

Sunday, June 28, 2009

WEX

WEX new loooook!

meraahhhnye makngah!

ngee~~petang tadi Ayul mms rupa jelita WEX yang baru..

Merah menggoda..hek=P








WEX yang banyak berjasa =)

Yang selalu bawak kitorang round-round...

Yang selalu bawak kitorng gi test & exam...

Yang selalu bawak kitorang gi bersOping...

Yang selalu bawak kitorang ke kelas...

dulunya kaler merah kePiNKpiNk-an..=)



Thursday, June 25, 2009

DaerahTanpaRasaJiwa

Sekali lagi...Alhamdulillah...diri aku tak dipakejkan dengan perasaan sentap-menyentap-petala-kelapan.

Kalau tak...mungkin aku dah tendang orang tu (macam aku wat kat Yob masa Darjah 5 dulu) atau penampar kat muka orang tu (macam aku penampar Syahmi masa Darjah 3 (kot) dulu) atau baling batu sebesar penumbuk kat kepala orang tu (macam aku buat kat Hafiz masa kat tempat ngaji dulu) atau ketuk kepala orang tu dengan pencil case yang penuh dan tepu (macam aku wat kat Judin masa Form 3 dulu) atau ligan orang tu dengan penyapu (macam aku wat kat Yob (sekali lagi) dulu) atau aku tarik baju orang tu sampai carik (macam aku wat kat Arwah Faiz dulu~huhu....aku kehilangan rakan yang ini ketika di Darjah 5, dia sangat -sangat baik & cool...aku je suke garang-garang-ganas-ganas dengan die)

Huishh..panjang pulak list JENAYAH yang aku penah buat kat lelaki nih. Ada lagi..cuma yang lain tak berapa nak kronik...Cukuplar list tu untuk menunjukkan betapa penjenayahnye aku.

Terima kasih kepada SERATAS kerana mengubah aku, 310 darjah (penjenayah dah hilang..cuma tinggal nakal asbestos jek =P) dari sisi gelap penjenayah aku tuh..(ini ar sebab kenapa SERATAS sangat adalah sentiment0L value nyee pada aku).

Aku rasa, aku tak perlu melakukan jenayah lagi kalau setakat nak membuang masa melayan perasaan amarah pada orang itu.

Aku kan dah dewace...hek3~~

Kalau aku nak jadi penjenayah pun sekarang..aku akan menjadi penjenayah kelas satu.

Apa itu penjenayah kelas satu??

Haaaa...itu yang kite tak tawuuuu...!!

Hek~ Moto Penjenayah Kelas Satu = Dengan Otak Kita Membunuh!
(hoohhoo..mau nye kakak aku, Puan Halina, kuarantin aku kat Bukit Aman nanti haha =P )


Dan sekali lagi..nasib baik Cikgu Syuhadah ajar cebutttt....cebuttt ape murid-murid?? haaa..cebutt neh... S.A.B.A.R !!

LaLALaaA~~~

Dan...syukur...tiada kebodohan dalam diri ini DAHULU ketika orang itu sedang memPOYOkan dirinya.



cikendot bebeh..be carefull..and be smart.

sekadar ingatan kepada memori....

Smart women think alike! wakaka...kamu ingat tak???
(err...takde kaitan dengan entry..hak3~~)
______________________
news headline:
Don Juan Wannabe sedang bermaharajalela

_____________________________________________________
note :

SERATAS~ Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping.

Tan!

Lalingku Tulank!

Jom, Transformer, Cik Tulank!

HiHi...

Agak-agak kan, Cik Tulank...Cha pi tengok dengan Ayie tak?hik3~~

Ingat tak dulu..Transformer ni larr yang merapatkan dorang kan...sanggup Cha pi beli DVD ori untuk Ayie...

Dan...errr....Transformer ni lar movie pertama yang aku tengok dengan korang! Cesss..korang menyesatkan aku...hak3~~ =P

Cha, Yul, Ja, Ju, Ma...JOmmm ar skali!

huhu..

rindu tahap gaban punye sedare otroman taro sepupu spiderman punye atok sebelah mak superman punye adik tiri batman sebelah ayah kluangman punye adik cicakman!!

fuhh...senafas.

Wednesday, June 24, 2009

S.A.B.A.R+S.E.S.A.T

~S.A.B.A.R~

Syukurlah aku ni tak memasukkan ciri-ciri sentap-menyentap untuk menjadi sebahagian dari diri aku. Kalau tak...memang lar putus fius petala otroman taro aku nih sekarang. Hari ni pun rase cam nak baling selipar Asadi aku tuh kat orang berkenaan. Sib bek arini aku tak masuk meeting pakai selipar Asadi tu lagi..arini masuk meeting pakai kasut..hak3~~

FurQan pun wat lawak sarkastikuss arini...adeke die gi tunjuk kat pepegagawaiwai (kata ganda untuk menunjukkan ramai~ampun Dewan Bahasa!hehe) laluan masuk ke bawah bangunan heritage (bersebelahan site kami) tu ikut lubang yang sangat cino'et..padahal..kat sebelah satu lagi, ada pintu yang terbuka trangtangtanggg!!!...wakakakaka..memang ar dapat gelakan guling-guling free!! Sib bek aku tak berhati perut langsung nak join dorang tengok bahagian bawah bangunan tuh..(bangunan tu dah crack gile~tak nak aku kena tanam idup-idup hahaha =P)

Seb bek Cikgu Syuhadah ajor cebuttt S.A.B.A.R=syurge cinte.....hak3~~

~S.E.S.A.T~

Hari ni tak sesat...cuma nyaris-nyaris sesat jek semata-mata nak makan free...hahaha...kalau tak sebab Eche TuTTuTTT sibuk nak bagi amanat kat FurQan (kat aku gak...tapi aku cabutt awal-awal =P)..takde ar kitorang (aku, Mas & FurQan) ditinggalkan oleh En. Shahiri (Project Coordinator). Sib bek Ir. Hj. Zainal (Resident Engineer a.k.a bos FurQan) bagi direction yang betul walaupun dia sebut tempat yang kitorang haraammm tak tahu..haha...sib bek gak Hj. Zainal sudi terpacak kat tepi jalan nak tunggu kitorang...kih3~~

Tapi, kitorang terlepas jugak kedai makan tuh...sampai aku terpaksa mendrive secara lipat maut..sehingga menakutkan Mas..hihi..dan buat sekian-sekian kali-kalinya Mas cakap begini...

"Sedariii..kenapa sedari memandu secare berbahayeeeee...!"

Nak wat camne..drive kat bandar..kena lar pantas dan tuntas hak3~~

Pastu time balik keje jek..mesti pikir nak makan katneee..?? Arini..cadangan FurQan, makan kat Sg. Dua...

oOoke, bereeehhh...

Sampai kat Sg. Dua..JengJengJenggggg...Jem la pulakkk..tak tahu ar plak jalan Sg.Dua ni jem! Aku pun tanye die...

"Mana kedaii idaman ko tuh??"

"Mane ade..aku saje cakap jek..yang ko ikut apsal?!!"

Perghh..

Rase nak campak je die kuar kete! Tadi cara cakap macam dah ade kedai yang di-aim-kan jek.

Aku pun apa lagi...wat pusingan lipat maut lagi...patah balik..sebab nampak kat side sebelah sane ade kedai cambest jek..ade lampu liplapliplap...macam alii laye~~ngee~~

"Haa..boleh lar kite tunggu jem ni reda sambil makan.." FurQan kata.

Olaitt!

Tapi....haraaammmm...takdenye jem tu redha sampai kitorang abes makan. Rotinye tak sampai-sampai lagi kut..Jadi, pilihan yang ade..ikut hiway la beb! kuang3~~

Solosaii..

_______________________________________
** cerita masa tambahan

Ari isnin lepas..pas abis miting..tengah sibuk-sibuk print claim..Kak Syarifah (ofismate lame) mesej...

"Ira, katne letak cop controlled ek?"

"Kat Khalishew...kat tempat yang ade banyak-banyak cop tuh.."

"Dah agok ade kat sane tapi saje nak tanye..bila pegang file ISO ingat kat Ira..rindu le lak..hehe"

aHHaaa..terharu nye daku!

Betul kate Hj. Nasa...kalau nak berenti dari mana-mana company..berenti lar time nama kite tengah wangi..nanti semua orang ingat kite yang baik-baik aje..jangan sampai nama dah busuk, baru nak kuar..memang mereka akan ingat kita..tapi yang buruk-buruk belaka.



Roger and Outtt!



notes:
1. cop controlled digunakan untuk ditepekkan ke bende alah ISO tuh.
2. Aku adalah manusia yang jage segala benda alah berkaitan ISO dulu a.k.a document coordinator & lead internal auditor.
3. Khalishew, bukan company lame aku. Tapi company sekutu-sepapat..aku memang lepak kat ofis tuh~ofis yang sangat seswai untuk tidoQ wakakaka.

Monday, June 22, 2009

Baling Selipar

Mari main baling selipar...



Aku berhajat sangat nak main baling selipar Asadi kaler ijo aku tuh. Pastu, aku nak baling kat Orang-Orang yang perasan mereka ada mandat besar sebagai Orang Besar Negara Mereka Sendiri itu.

Adohaii..payah tul nak mengadap orang yang suka cakap dulu baru fikir nih. Ngee~~ kan dah tak pasal-pasal kena gelak sakan oleh kami-kami si budak hingusan ini. hik3~~ maaf, tak sengajo gelak =P

Kalau nak cakap suka-suki-juki-merapu-meraban-takde-isi-gaya ala-ala pengampu tahap otroman taro melawan raksasa ijo dengan aku...aku tak kesahhh...aku senyum jek..sedekah =P haha..jangan ternoda dengan senyuman ku sudah lar wakwakwakusss...

Bak kata jiran sebelah bilik kat site tuh, bila meeting tu ramai sangat yang datang...ada yang terlebih cakap, ada yang saje mencukupkan korum, ada yang nak dengar je, ada yang terlebih senyap dan paling besh..ada yang terlebih pengampu...


LaLAaLaaa~~~

JADI, ANDA DI PIHAK MANA?


haaa...itu yang kite tak tawuuuu....


ngee~~

[ m i s s i n g ]

missing in action.

itu situasinya.

apakah perasaannya kalau tiba-tiba ada orang yang tiba-tiba missing in action dalam hidup kita.

mungkin orang itu fikir, kehilangannya tidak membawa apa-apa makna pun dalam hidup kita...tetapi, jika dia telah membuatkan kita berfikir...kemanakah dia pergi..bagaimanakah keadaan dia ketika ini..apakah yang dia lakukan ketika ini...itu maknanya...dia adalah SESEORANG dalam hidup kita.

Pentinglah maknanya tuh..kan kan??

Jadi, kepada sesiapa yang ada buat aktiviti missing in action ala-ala magic David Copperfield (betul ke eja nih??)atau ala-ala biskut Chipsmore, sila-silalar kembali ke pangkal jalan..wahahaha.....=P





cikendaut bebeh!




**rasanye...entry ini takde kena mengena dengan hidup aku. aku kan hati keriiiiingggg...kalau korang rasa aku ni seseorang dalam hidup korang...janganlah ilang-ilang dari idup aku...tapi takpe....aku paham...aku pun selalu ilangkan diri gak..gen biskut tu sangat banyak dalam diri aku...kite semua dah makin sibuk...bukan lagi ada pada zaman sekolah yang sentiasa nak main-main...bukan lagi pada zaman universiti yang cuma ada kuliah, assignment, test and exam...sekarang semua dah ada tanggungjawab yang besar...dah ada kerjaya..mungkin akan ada family sendiri pun dalam masa terdekat ni...kite kan dah dewace..=)

Sunday, June 21, 2009

[Break The Rule Please]

[JFE ketika sedang menanti papan tanda projek siap dipasang!]
Kadang-kadang kita takut untuk melakukan sesuatu yang lain daripada orang lain.
Kenapa kita perlu ada perasaan itu?



Haaa....itu yang kite tak tawuuuu...=P







Kita adalah pejuang hak diri sendiri ATAU pejuang hak orang lain?

Abah Kite

Selamat hari bapa! (tapi, aku tak call abah pun...sebab aku sangat malu~ishhh...segan lar nak wish gini ('',)~harap-harap abah tau aku wish kat dia...hahahak =P)

Ermm..ada orang nak kongsi Abah. Erk...jadi ABAH KITE. errr....ishh..Abah kite?! Lawak lar pulak..

Kalau nak kongsi Abah...kena ar tanya Along, Nyah, Yang, A'wek & Intan...sebab tu Abah dorang gak =P

LaLaLaaa~~

_____________________________

Dikesempatan ini aku nak ucap takziah kat Senoi..atas kejadian yang menimpa dia & senior ofisnye beberapa hari lepas..

hahahaha~~opppsss...tak tahan nak gelak la kamu! Tular len kali jangan macho terlebey..kan dah malu =P
_____________________________

ish ish ishh..rupa-rupanya...Nur Amina memang suka kat Adam dari kecik..bukannya suka Aidil pon...huhu..

Patut ar masa Adam tanya, SIAPA LELAKI IDAMAN dia...dia sedih sangat. keciannn...

Mmm...apa sebab paling konkrit bertetulang yang buat Nur terima pinangan Hj. Hasan tu ek?
-sebab Adam lelaki idaman dia ke?
-sebab hormatkan Hj. Hasan ke?
-sebab nak jaga nama famili ke?

Haaaa...itu yang kite tak tawuuuuu...hak3~~

______________________________

Amaran pihak tak berkuasa :

Ketiga-tiga cerita di atas, tak berkadar terus diantara satu sama lain.

Cerita pertama dedikasi untuk Abah

Cerita kedua dedikasi untuk Enche SenoiRITA

Cerita ketiga...ngeee..ulasan(erk..ulasan ke?ape-ape ajelarr) drama Nur Kasih...



Sekian, wassalam.

Thursday, June 18, 2009

KenapaBayarAsingAsing?

Kenapa bayar asing-asing?

uh, itu soklan dari pakcik cashier kepada aku merujuk kepada kami.

Terkedu daku..kemudian ketawa dengan tak sopan. Tak tau aku nak explain camne kat pakcik tu...sebab muke dia sangat serius dan penuh ketakfahaman.

Alamak aii..gamaknye tak penah ada orang pegi kedai die, bayor asing-asing kut. Rase cam seTudent pulok..hahaaak...

Apa-apa pun..makanan kat kedai pakcik memang sedap..slruupp...hihi

Tuesday, June 16, 2009

tag dari Yat

1. Bekas kekasih saya adalah :
putus fius

.2. Saya sedang mendengar :
lagu Tanpa Kalian...cess ini semua pengaruh InTank!

3. Mungkin saya patut :
jadi seorang ustazah hahaha...

4. Saya suka :
main..main apa??? haaa..itu yang kite tak tawuuu..hak3~~

5. Sahabat-sahabat baik saya :
mereka

6. Saya tak paham :
kenapa orang suka kata dia baik??!grrrrrrr.....

7. Saya kehilangan :
ayor dalam hati..dah kering

8. Ramai yang berkata saya... :
pelik...erk

9. Makna nama saya :
sebaik-baik cahaya =)

10. Cinta itu adalah :
pening terussss

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
taktau..belum beli teropong lagik

12. Saya akan cuba :
membeli BMW M3 hak3~~ lelehhhh..

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
9 huruf..kih3~~ =P

14. Telefon bimbit saya :
sudah perlu bantuan pernafasan

15. Bila saya terjaga dari tidur :
tengok henpon

16. Saya paling meluat apabila :
dia berjanji

17. Pesta / parti adalah :
keraian..hihi..macam jawapan soklan paper BM

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
arwah kakak...(erk..comel ke arwah kakak??boleh larr)

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
baby..haha..taktau pun camne perasaannye..

20. Hari ini :
selasa

21. Malam ini saya akan :
mentenet ar..inikusuka

22. Esok pula saya akan :
bekerja lerhh..

23. Saya betul2 inginkan :
InTank ada di sini! uwawaaaa..... (kamu terharu tak? =P)

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
masih sempurna..Alhamdulillah

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
adalah sebuah TEMPAT..kuang3~~

26. Makanan Barat atau Jepun :
BaraTOoooO

27. Bilik yang terang atau gelap :
gelap.

28. Makanan segera adalah :
spicy...lalalala~~~

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
babai....

30. Siapa yang anda nak Tag?!.
sape yang bace..=)

Pedas ke Biasa?

Akak amik order : Nak pedas ke biasa dik?
Aku : Spicy...

Ngee~~

Maksudnya sama je. Tapi adakah menepati kehendak akak itu?

Aduss...apaQah yang ingin ku katakan ini?

Haaa...itu yang kite tak tawuuuu...=P

Akan bersambung.....(tak tau nak susun ayat nak cerita)

Ok lar tukar cerita...

ApaQah yang terjadi kepada aku setiap hari semenjak seminggu ini?

Haaa...itu yang kite tak tawuuu..=P

Kuang3~~

SebenaQnya..tiap-tiap hari adalah hari sesat untuk aku..eh, dengan kata sopannya..aku sengaja jalan-jalan nak tengok jalan...hik3~~

Semalam..pusing-pusing sampai juling semata-mata nak cari kedai makan melayu kat Penang! Asyik nasi kandaQ jek! Aku, Mas & Furqan..sama-sama tak tau jalan..haha..Furqan pun main bantai jek bagi arahan masuk jalan ni..masuk jalan tuh.

Petang pulak..pusing-pusing Kepala Batas & Bertam..semata-mata nak pegi makan roti canai! (tapi aku order len..bukan roti canai ponn..wakaka =P)

Dan arini..sampai ke Bayan Lepas kitorang pegi...atas alasan kunun-kunun nak pi company arkitek & QS kat sana...padahal, matlamat UTAMA adalah untuk cari kedai makan..kih3~~

Tapi, akhirnya kitorang pegi kedai kat lorong sempit kat feri tu jugak. Dannnnn...keretaku memang membanggakan aku..aiceewahh..disaat disebelah kiri & kanan hanya ada ruang sejengkal kera aje..kereta ku lalu dengan gagahnye..hak3~~ nasib baik kete kecik...wakakakaka...=P










~biar kecil di mata..tapi berganda besar di hati~

Sunday, June 14, 2009

Nur Kasih

Mari kawan-kawan kite nonton drama Nur Kasih. Setiap Jumaat, 9.00 malam TV3.

Pengarah - Kabir Bhatia
Skrip - Mira Mustafa
Pelakon - Fizz Fairuz, Remy Ishak, Tiz Zaqyah (Kak Ika dalam drama Sunsilk Impian), Ummi Nazeera, Datuk Jalaluddin Hassan, Liza Zain,Sharifah Sofea.


Kalau cerita Kabir, tak payah cakap ar bab sinematografi..memang syanteekk sungguh...cerita ni islamik sket. Dengar lagu intro je dah tersentuh jiwa raga..huhu


Jadi, marilar kita sama-sama nontonnyee..

cikendot bebeh..=)

Tuesday, June 9, 2009

Mai Penang!

Hari ni masuk hari kedua aku kerja kat Penang Darul Nasi Kandar. Berada di bumi Penang pulak dah empat hari.

Rumah - OK sebab ade aircond bilikku =P Dannnn jadi sangat OKKK bila ada 3G..ada apa dengan 3G?? Haaa...itu yang kite tak tahu..ekeke...jika ada 3G..maknanya..broadband aku sangat lajuss larrr..hehe..bak kate cik mukah, takde lar nanti aku mati kutu. Ohoo..idupku sunyik sepinng tanpemu tenet =P

Kerja - hari pertama, misi tercapai iaitu mau jalan-jalan sahaja =P Bukan mau jalan-jalan sesuki suka ati je..aku mau jalan-jalan sebab nak tengok jalan supaya senang nanti aku nak jalan-jalan ikut mana-mana jalan pon...haha..berapa banyak jalan daaaa~~ =P Perasaan pertama tengok site..TERNGANGA. High Rise+tepi laut+sejengkal dari heritage building (baru piling beberapa point dah retak dah bangunan ni ahaha) + tepi kondo 2juta seunit (kesian...pasni takleh tengok laut lar depa..rugi noo hangpa pi beli kondo mahai-mahai). Tapi, takpa..excited..sebab baru start piling je..memang bercita-cita nak ikut progress dari awai (aik dah speaking Penang plak..haha).


Hari ni patutnya aku pi jumpa Jep..tetapi tetipi tetupi cerucuknya...Nabil pulak yang muncul...ahhaa..bagaimana semua ini terjadi???! Adakah Nabil & Jep pelanduk dua serupa?? Haaa...itu yang kite tak tau hehe...

SebenaQnya..Jep tak jadi jumpa..sebab sok dia nak pi KL..yang si Nabil plak tiba-tiba mesej kata nak jumpa..ghupanya dia balik Penang sat..so, lepak lar jap dengan Nabil & Friends (ceewah..cam nama program tibi ja!).

Ok, itu saja laporan khas live telecast from Penang with love..mokekeke =P






++Cikidaut cikiboom bebeh!++

Sunday, June 7, 2009

KeKura

Sesi potosut Kukuri & Kekeri bersama Majalah Potpuri

Seperti yang dijanjikan..aku mengupload gambo 2hekor kekura yang ada kat umah abang aku =P





**kekura ni anak sedare aku punye..tapi die tak nak jaga dah..hihi..so, sekarang sape yang nak bertanggungjawab???!...huh, mereka & keluarga mereka!

Wednesday, June 3, 2009

Hurm..Uh..Uh..

Hari ni cadang nak keluar...tapi...dotDOTdot...semua orang takde..cess..

Pagi-pagi dah mesej En.Selia tuh, ajak breakfast..alih-alih dia kat HQ Melaka la pulak..cess..

Nak lepak dengan Cik Bisneswoman tuh..tengah conference kat KL la pulakkk..adeii..

Nak ajak En.Navy-not-to-be tuh...tengah demam lar pulakkkk..cess...

Akhirnye..duk umah jek..mandikan kura-kura lagik baguih..caitts..pastu layan Astro sudahh..

Kuang3~~



**nanti aku upload gambo kura-kura 2hekor tuh..hihi

Tuesday, June 2, 2009

Pantaskan saja

Lokasi : JB

Aku di JB. Keberangkatan aku ke sini adalah untuk melaksanakan misi bantuan pengaman PBB untuk mangsa-mangsa bencana alam.

Erk..salah berita pulak..ngee~~

Aku cuma teman akak aku jek =)

Ada sesuatu yang berlaku pada 31hb lalu. Tapi, rasanya tak mau dicerihik kan di sini. Kalau di ingat-ingat bisa melemahkan jiwa raga. Mm...apaQah yang berlaku itu ye??

Haaaaaaa....itu yang kite tak tahuuu yek =P

Cumanya....apa yang penting...kejeeeesameee...=) telepon..telepon berrrbuuunyii..ini siriusss..ada haiwan dalam kesusahan...ini siriussss..

OoH sudah..merapu merapek dah aku.

Chow!